Stuurgroep Arbeidsmarkt & Onderwijs

Van werkgroep naar stuurgroep Arbeidsmarkt & Onderwijs

Sinds 2017 is een werkgroep werkgelegenheid actief onder regie van Stichting Parkmanagement Laarbeek om zaken omtrent werkgelegenheid op bedrijventerreinen in Laarbeek te optimaliseren. Diverse onderwerpen komen aan bod, zoals; bereikbaarheid, het vinden van de juiste (vak)mensen, aanhaken op projecten in de regio, enthousiasmeren van schooljeugd voor lokale bedrijven etc. etc. In de werkgroep zitten vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en overheid.

In 2019 is de bestaande werkgroep werkgelegenheid uitgebreid met vertegenwoordigers vanuit onderwijs. De werkgroep werkgelegenheid is inmiddels opgeheven en de stuurgroep 'arbeidsmarkt en onderwijs' is nu een feit. Onder regie van de stuurgroep zal een ‘bredere werkgroep’ enkele keren per jaar bij elkaar komen om concreet met projecten aan de slag te gaan. In de ‘bredere werkgroep’ zijn o.a. vertegenwoordigd: ondernemers, basisscholen, Commanderij college, gemeente Laarbeek, Senzer, Vier, ROC. De groep staat altijd open voor uitbreiding van samenwerking, denk hierbij o.a. aan het Roefelcomité en Fontys.

Stuurgroep Arbeidsmarkt & Onderwijs:

Birgit Goumans, Kusters Goumans (voorzitter)
Peter Bakx, Commanderij college 
Dries Klösters, Eenbes basisscholen & Centrummanagement Laarbeek
Annemie Martens, Platoo basisscholen
Frits Rutten, Stichting Parkmanagement Laarbeek
Niels Rutten, Stichting Parkmanagement Laarbeek
Lianne van den Wittenboer, Brainport Development
Joan Briels, Wethouder werk & inkomen-gemeente Laarbeek
Jan Adams, Beleidsadviseur sociaal domein-gemeente Laarbeek


Stuurgroep overleg op OBS Het Klokhuis, Beek en Donk

Drie ontmoetmomenten: 

      

Roefeldag  
Wat?
 
Een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven, winkels, instellingen en organisaties en waar mogelijk actief meehelpen. 
Voor wie? 
Basisschool kinderen uit Laarbeek
Waarom?
Jeugd al jong kennis laten maken met allerlei verschillende beroepen, (vrijwilligers-) werkzaamheden, sport- spel en culturele activiteiten en hobby's.
Door wie?
Organisatie in handen van Roefelcomité Beek en Donk, Lieshout, Aarle-Rixtel, Mariahout.

 
 

Dutch Technology Week (DTW)
Wat?
Maakbedrijven uit regio de Peel vormen samen Stichting Hightech Helmond- de Peel. In deze stichting zijn ruim 50 bedrijven en onderwijsinstellingen verenigd. Zij presenteren zich allemaal onder één dak tijdens de Hotspot 
Voor wie?
Voor iedereen, met een focus op kinderen en jeugd.
Waarom?
Interesseren van verschillende doelgroepen voor techniek, met name kinderen en jeugd, en daarmee voldoende nieuwe aanwas genereren voor de technische sector in de Peelregio.
Door wie?
Organisatie in handen van Stichting High Tech Helmond de Peel.

 
Open Bedrijvendag Laarbeek 
Wat?

Laarbeekse bedrijven zetten hun deuren open. Ieder bedrijf organiseert hun eigen open dag, maar de marketing en communicatie wordt overkoepelend geregeld. Hiermee is het bereik vele malen groter. 
Voor wie?
Voor iedereen, met een focus op (latent) werk- en stagezoekenden.
Waarom?
Om Laarbeekse bedrijven te profileren als interessante (toekomstige) werkgevers/ leerbedrijven voor inwoners van onze regio. Om ambassadeurs te creëren voor Laarbeekse bedrijven en om werk- en stagezoekenden, maar ook jongeren, te helpen bij het maken van bewuste loopbaankeuzes.
Door wie?
Organisatie in handen van Stichting Parkmanagement Laarbeek, mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Laarbeek