Op maandag 31 maart 2014 vierde Stichting Parkmanagement Laarbeek het (ruim) éénjarig bestaan, in het bijzijn van een veertigtal geïnteresseerde ondernemers. De locatie voor deze netwerkbijeenkomst was spectaculair: de aanwezigen werden verwelkomd op de vierde etage van het gloednieuwe en indrukwekkende bedrijfspand van Replace Direct (onderdeel van de MyMicro Group).

Na een woord van welkom door SPL-voorzitter Frank van Asten, kreeg kwartiermaker Frits Rutten het woord om nog eens uit te leggen waar het parkmanagement voor staat en voor gaat. Een korte terugblik op het voorgaande jaar kon niet ontbreken, maar misschien nog wel belangrijker is wat er nog allemaal gedaan moet worden. Het parkmanagement heeft een duidelijke ambitie, die zich vertaalt in projecten, maar ook in een gelijkwaardig partnership met bijvoorbeeld de Laarbeekse overheid. Stichting Parkmanagement Laarbeek is er van, voor en door de Laarbeekse ondernemers.

Gert-Jan Aarts, lid van de Raad van Toezicht van Stichting Bedrijventerreinen Helmond en al jarenlang in een leidinggevende functie binnen Meeùs, was door de organisatie gevraagd om het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) verder toe te lichten. Gert-Jan is zeer goed bekend met het Keurmerk en heeft het in diverse steden zien werken. 'Schoon, heel en veilig', de kernbegrippen van KVO, zijn immers op elk terrein van essentieel belang. Laarbeek staat aan de vooravond van een KVO-certificering. Een heel mooi begin, maar volgens Gert-Jan valt of staat het bij de verdere uitwerking door het collectief. Het KVO moet namelijk op peil gehouden worden door middel van frequent overleg, schouwen en daadkrachtig aanpakken met en door de gemeente, politie, brandweer, parkmanagement en de ondernemers. Ook ging Gert-Jan in op de mogelijkheid tot collectieve camerabeveiliging ter versterking van het KVO. En hij gaf een waardevolle tip mee: geef ook vooral bij uw verzekeraar aan dat uw terrein in het bezit is van het KVO-certificaat.

Hierna was het tijd voor een presentatie en rondleiding door gastbedrijf Replace Direct. Een prachtig bedrijf waar Laarbeek zeer trots op mag zijn, en waar het 'nieuwe werken' tot in detail is doorgevoerd. De aanwezige ondernemers waren terecht onder de indruk. Er stond zelfs een presentje voor iedereen klaar!

Met een hapje en drankje werd de geslaagde netwerkbijeenkomst informeel afgesloten. We hopen u allemaal te zien op een van onze volgende activiteiten!