Hoort u wel eens uw werknemers klagen over zwaar werk? Moeten zij bijvoorbeeld veel staand werk doen? Of veel voorover leunen? Dan is een exo-skelet een innovatie om eens te onderzoeken.

29 augustus 2018 organiseert 'Lerend Leven' in samenwerking met Innovatiehuis de Peel een middag waar u verschillende exo-skeletten zelf kunt uitproberen. Tevens laten zij ondernemers aan het woord die exo-skeletten hebben geïmplementeerd in hun productieproces. Kortom; een optimale inspiratiemiddag!

Locatie: Sunrise Medical, Vossenbeemd 104, 5705 CL Helmond

Programma:
14.30 uur: Ontvangst in een hal vol demonstraties
15:00 uur: Ontvangst Peter de Witte, directeur van Innovatiehuis de Peel
15.05 uur: De ondernemers en producenten aan het woord
16.30 uur: Ruimte voor uw specifieke vragen
17.00 uur: Bespreken van de mogelijkheid tot aanhaken aan en gezamenlijk innovatietraject met facilitering/ondersteuning incl. het inzetten van middelen van het Stimuleringsfonds van de Metropoolregio Eindhoven
17.30 uur: Borrel

Sprekers:
Elko Windmeijer – Laevo
Elko Windmeijer heeft een exo-skelet ontwikkeld waarmee men moeiteloos voorover kan buigen. Daarnaast zijn zij een exo-skelet aan het ontwikkelen waarmee men de armen boven het hoofd kan houden zonder dat dit gaat verzuren. Deze exo-skeletten worden met name ingezet in de zorg, logistiek en industrie. Zij zijn momenteel aan het testen met meerdere bedrijven in de regio, namelijk: AAE, Elkerliek, VanMelle en DAF.

Ondernemer aan het woord – AAE 
AAE heeft momenteel een exo-skelet van Laevo in gebruik. Zij zullen vertellen hoe dit exo-skelet wordt ingezet en hun ervaringen delen over het implementeren van een exo-skelet in hun productieproces.

Geert Feron – Sunrise Medical
Sunrise Medical wil graag exo-skeletten implementeren in haar productieproces. Deze middag zal Laevo kijken op welke werkplekken het skelet van toegevoegde waarde is om de arbeidsintensiteit te verlichten.

Elkerliek Ziekenhuis
Het Elkerliek is momenteel in testfase met de exo-skeletten van Laevo. Deze middag zal er iemand van het Elkerliek aanwezig zijn voor eventuele vragen hierover.

Aanmelden
Het is belangrijk dat u zich voor deze bijeenkomst aanmeldt.
Vul daarom het formulier in op de website Lerend Leven (te vinden onder de films).

Locatie: Sunrise Medical, Vossenbeemd 104, 5705 CL Helmond