Ondernemers, onderwijs en overheid bundelen hun krachten 

Laarbeek – Eén stuurgroep met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, onderwijs, en overheid, met als doel de samenwerking tussen de arbeidsmarkt en onderwijs te intensiveren en Laarbeek op de kaart zetten als een gemeente waarin je goed kunt werken, lerenen leven. Aan het woord: Birgit Goumans (Kusters Goumans en voorzitter van de stuurgroep) en Niels Rutten (Parkmanagement Laarbeek). Kartrekkers van deze nieuwe stuurgroep.  


In april vond de kick off plaats. Het idee ontstond na de zeer succesvolle Open Bedrijvendag Laarbeek in 2018. De groep bestaat uit Laarbeekse ondernemersverenigingen, Centra- en Parkmanagement, alle Laarbeekse basisscholen, het Commanderij College, beroepsonderwijs zoals ROC, gemeente Laarbeek en Senzer. Niels licht toe: “Wij gaan met deze groep structureel activiteiten en ontmoetingen ontplooien om ouders, docenten en leerlingen, maar ook latent werkzoekenden te verbinden met het bedrijfsleven en interesse te kweken. Voor 2020 staan er al een drietal activiteiten op de agenda.” Birgit vult aan: “Rondom deze activiteiten proberen we actief samenwerking te versterken, bijv. d.m.v. gastlessen in de aanloop naar een activiteit. Maar daarnaast sluiten we ons ook aan bij andere Peel-brede projecten. Een voorbeeld hiervan is ‘Stagestad Helmond-De Peel.”

Unieke samenwerking
Birgit en Niels spreken van een unieke samenwerking. Niels: “We hebben nu één overkoepelende stuurgroep die structureel bij elkaar komt. De lijntjes zijn kort, we versterken elkaar enorm. Dat is een unieke stap voor Laarbeek. We kunnen hier mooie dingen mee bereiken.” Birgit: “Vanuit onderwijs is het belangrijk dat jeugd wordt klaargestoomd voor de toekomst. Door te laten zien welke mooie bedrijvigheid Laarbeek te bieden heeft kunnen ze zich beter oriënteren en kunnen we het talent behouden voor de toekomst. Daarnaast richten we ons ook op zij-instromers en latent werkzoekenden. Ook daar liggen volop kansen voor het bedrijfsleven!”

Hoofdactiviteiten
De stuurgroep gaat niet per definitie zelf nieuwe activiteiten opzetten. “We zoeken naar kruisbestuivingen en sluiten aan bij lopende initiatieven, om deze verder te versterken. Voor komend jaar zijn Roefeldag Laarbeek, Dutch Technology Week-Hotspot in Laarbeek en Open Bedrijvendag Laarbeek 2020 de drie hoofdactiviteiten”, legt Niels uit. Birgit vervolgt: “We helpen bedrijven om ambassadeurs te creëren en zichzelf op de kaart te zetten. Door inzichtelijk te maken wat Laarbeek aan activiteiten op dit gebied te bieden heeft, kunnen bedrijven een bewustere keuze maken met waar zij wel of niet aan meedoen. Dit verhoogt de kwaliteit van deelname, als ook het resultaat.”

Meer informatie of aanmelden?
Ben jij ondernemer en wil je meer informatie over bovenstaande activiteiten? Neem dan contact op met Parkmanamagent Laarbeek via: info@parkmanagementlaarbeek.nl.