Maakbedrijven uit regio de Peel richten Stichting Hightech Helmond- de Peel op. In deze stichting zijn ruim 50 bedrijven en onderwijsinstellingen verenigd, met als gezamenlijk doel het interesseren van verschillende doelgroepen voor techniek, met name kinderen en jeugd, en daarmee voldoende nieuwe aanwas genereren voor de technische sector in de Peelregio.

Het is indrukwekkend wat er in de regio allemaal wordt gemaakt. Maar waar de deuren meestal gesloten blijven, zetten de bedrijven van Stichting Hightech Helmond- de Peel deze juist open om het grote publiek kennis te laten maken met technologie. Ze willen laten zien hoe slim een bedrijf van binnen is en mensen zich laten verwonderen over wat je allemaal met techniek kan. Hoe doen ze dit? Allereerst zijn de maakbedrijven uit de Peelregio zelf aan zet. Daarnaast gaat het om de kracht van de onderlinge samenwerking en verbinding binnen de Brainport Regio, o.a. door aan te sluiten bij reeds bestaande succesvolle initiatieven en platformen in de regio. 

De belangrijkste activiteit van de stichting is de Hotspot Hightech Helmond- de Peel tijdens de Hightech Ontdekkingsroute van de Dutch Technology Week (DTW), waar je techniek écht kunt beleven. De eerste 3 jaar heeft deze Hotspot plaatsgevonden bij hightech machinefabrikant AAE in Helmond. Het afgelopen jaar was iedereen welkom bij metaalbedrijven HVL en MCM te Liessel. Hiermee heeft de Hotspot een niet meer weg te denken plek in de Peel gekregen. De Hotspot is door de jaren heen gegroeid van 25 naar ruim 50 deelnemende partijen binnen diverse sectoren, zoals Metaal, Mechatronica, Food, Textiel, Defensie en Automotive. Het bezoekersaantal is in 4 jaar tijd gegroeid van 1250 naar bijna 4000 bezoekers. Vorig jaar is er zelfs een eigen app geïntroduceerd, die kinderen en ouders op een interactieve manier door de Hotspot begeleid. Deze app zorgt er ook voor dat de bedrijven het hele jaar door in contact kunnen blijven met de doelgroep. 

Dit jaar zal de Hotspot Hightech Helmond- de Peel plaatsvinden op zaterdag 9 juni van 11:00 – 17:00 uur bij VDL Industrial Modules te Helmond, in samenwerking met de Hotspot Automotive Campus. Iedereen is van harte welkom.

Omdat de stichting het hele jaar door het verschil wil maken als het gaat om techniekpromotie, zijn ze momenteel ook volop bezig met het opstarten van diverse onderwijsprogramma’s, te beginnen bij basisscholen om zo vroeg mogelijk technologie onder de aandacht te brengen en te laten ervaren hoe gaaf en divers deze sector is.

Dutch Technology Week
In de Brainport Regio wordt van maandag 4 juni t/m zaterdag 9 juni 2018 voor de 7e keer de DTW georganiseerd. Tijdens deze week staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Als techniekregio bij uitstek heeft de regio Helmond/ De Peel tijdens de DTW een interessant programma. 

Meer weten over de Dutch Technology Week? Kijk dan op www.dutchtechnologyweek.nl voor het volledige programma of volg @DTW2018_HHP en #DTW2018 via social media.