Afgelopen zaterdag markeerde een knallende start van het Dutch Technology Festival (#DutchTechFest) met een publieksevenement  bij Formula Air en Van Thiel United in Beek en Donk. Hier bleek – o.a. uit het aantal bezoekers – dat er geen gebrek is aan nieuwsgierigheid in de wereld van techniek in de regio, ook (en vooral) bij kinderen. Naar schatting was 70% van de bezoekers kind: precies zoals de organisatie het voor ogen had. Deze editie van het (jaarlijks terugkerend) evenement was de eerste sinds 2019, dat maakte afgelopen zaterdag extra bijzonder!

Dat er drie jaar zat tussen deze en de op één na laatste editie van het techniekspektakel was niet te merken. Tussen 10 en 16 uur bezochten meer dan 2500 mensen de Hotspot Hightech Helmond - de Peel. Tijdens dit evenement bundelden ruim 50 technologiebedrijven, studententeams en onderwijsinstellingen uit de regio hun krachten met een zelfde doel: kinderen techniek laten beleven. “Het enthousiasme spatte er vanaf! Zowel bij de kinderen als bij de ouders. Diezelfde kids gingen, na een dag vol plezier, met tassen vol zelfgemaakte techniekwerkstukjes naar huis.” voegt Manon Pijnenburg (voorzitter Stichting Hightech Helmond –de Peel) toe. “Het is ontzettend leuk om kinderen bij sommige van de belevenissen zo verwonderd te zien kijken. Van bijvoorbeeld een VR ritje in een achtbaan tot het maken van je eigen windmolen of zelf mogen lassen. Tijdens de Hotspot opent de techniek uit de regio letterlijk haar deuren om vervolgens naadloos aan te kunnen sluiten op de belevingswereld van kinderen en jeugd.".

De deelnemende bedrijven kijken tevreden terug op een geslaagd evenement en gaan zich binnenkort met hernieuwd enthousiasme voorbereiden op de volgende activiteiten. Volgend jaar vindt de Hotspot weer plaats bij één van de aangesloten bedrijven uit de regio. De bedrijven en onderwijsinstellingen komen samen in Stichting Hightech Helmond - de Peel. Deze is het hele jaar door actief, met als gezamenlijk doel het interesseren van verschillende doelgroepen voor techniek, met name kinderen en jeugd, en daarmee voldoende nieuwe aanwas genereren voor de technische sector in de Peelregio.