In de Brainport Regio wordt van maandag 4 juni tot en met zaterdag 9 juni  voor de zevende keer de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd. Tijdens deze week staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Als techniekregio bij uitstek heeft de regio Helmond-De Peel tijdens de DTW een interessant programma. Zo vindt op zaterdag 9 juni een groot publieksevenement plaats.

High Tech Ontdekkingsroute
Op zaterdag 9 juni  van 11:00 tot 17:00 uur vindt de High Tech Ontdekkingsroute plaats. Technologiebedrijven in de regio Helmond-De Peel bundelen hun krachten en presenteren samen wat techniek voor de regio betekent. Op de Hotspot Helmond- De Peel  bij VDL Industrial Modules (aan de Brandevoortse Dreef te Helmond) en op de Automotive Campus in Helmond kun je beleven wat technologie allemaal te bieden heeft. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Een greep uit de activiteiten
De deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen zorgen voor een interactief programma, waarbij het draait om ontdekken en beleven. Zo kun je op de hotspotlocatie bij VDL Industrial Modules met augmented reality de technische installaties van een gebouw beleven of d.m.v. een VR-bril een achtbaanrit maken. En wat dacht je van je eigen vliegtuig bouwen of zelf een robot besturen? Of weet jij op tijd te ontsnappen uit de escaperoom van Defensie? En er is nog veel meer. Je gaat in ieder geval naar huis met een tas vol zelfgemaakte technische gadgets.

Op de Automotive Campus geeft professor Maarten Steinbuch een kindercollege over de auto van de toekomst. Kun je een kijkje nemen bij testcenter Altran, waar ook een speurtocht voor kinderen is, en een gepantserde BMW staat. En wat dacht je van de zonneauto van Lightyear? Vast wel iets van gelezen in de kranten, laat je meeslepen door hun droom en zie de auto al in een virtual reality omgeving. En natuurlijk de studententeams niet vergeten met hun innovatieve voertuigen zoals een elektrische race-auto en een bus op mierenzuur. Het Automotive onderwijs (Summa/Fontys) zetten ook de deuren open. Bovendien vindt hier de finale van het Nederlands Kampioenschap “de veiligste chauffeur” plaats.

VIP-gasten
Dit jaar is er een tiental speciale VIP-gasten. Deze kinderen zijn gek op techniek en ambassadeur van de Dutch Technology Week geworden. Ze hebben de afgelopen maanden met de bedrijven mee gedacht over de invulling van de Hotspot. Hoe maak je techniek nu écht interessant voor kinderen? Deze kinderen worden als dank hiervoor als echte VIP-gasten thuis opgehaald met een Tesla, krijgen een bijzondere ontvangst en leggen daarnaast hun bezoek aan de Hotspot vast in de vorm van een vlog.

Extra interactief met de DTW-app
Speciaal voor de Hotspot Hightech Helmond-De Peel is er een app ontwikkeld waarmee je een interactieve tour kunt maken door de Hotspot, helemaal afgestemd op je eigen interesses. Hoe werkt dit dan? Je kiest jouw eigen robot en aan de hand hiervan beleef je alle activiteiten op de Hotspot die daarbij aansluiten. Bij elke activiteit krijg je een vraag of opdracht. Wanneer je deze goed beantwoordt, maak je kans op een hele mooie prijs. De gratis DTW-app is nu te downloaden, met zoekterm DTW. Op de Hotspot is gratis wifi beschikbaar.

Bereikbaarheid
VDL Industrial Modules aan de Brandevoortse Dreef 4 in Helmond en de Automotive Campus zijn uitstekend met het openbaar vervoer (ca. 7 minuten lopen vanuit Station Brandevoort) en op de fiets te bereiken. Wel zo duurzaam! Tussen de locatie van VDL Industrial Modules en Automotive Campus rijdt op 9 juni een speciale elektrische bus in pendeldiensten heen en weer. Uiteraard zijn er ook voldoende parkeerplaatsen voor auto’s.

Meer weten over de Dutch Technology Week? Kijk dan op www.dutchtechnologyweek.nl voor het volledige programma of volg de activiteiten in de regio Helmond-De Peel via @DTW2018_HHP en @AutoCampus_NLD op social media.