Ontwikkeling is voor iedereen belangrijk. Boost helpt hierbij. Wat past bij mij? Wat wil ik graag doen? Het zijn belangrijke vragen voor als je werk zoekt of van baan wil veranderen. Maar ook voor de werkgever is het belangrijk om de ontwikkeling van je personeel te blijven stimuleren. Het vergroot de binding met het bedrijf. Boost wordt gefinancierd vanuit de Provincie en is een onafhankelijk loket voor enerzijds de inwoners uit de regio die loopbaanvragen hebben en anderzijds MKB-ers die geen HR-ondersteuning hebben.

Voor werkgevers
Boost de ontwikkeling van je personeel! Als je als werkgever hierin investeert, creëer je een grotere mate van betrokkenheid van je medewerkers. En hoe meer betrokken zij zijn, hoe productiever zij zijn en hoe minder snel zij het bedrijf zullen verlaten voor een baan elders. Angeliek Koopmans en Dorethé van Eijk leggen uit: “We leren de gehele dag door. 80% van wat we geleerd hebben, hebben we niet geleerd op school. Daarom is leren zo ontzettend belangrijk, voor iedereen. Heb je geen idee hoe je het als bedrijf moet aanpakken? Boost helpt je hierbij. Doe bijvoorbeeld op de website de Quickscan Leercultuur. Door middel van enkele vragen wordt duidelijk waar de verbeterpunten zitten. Wil je daarna graag in gesprek? Ons team staat voor je klaar.”

Platform bedrijfsprofielen
Het is natuurlijk ook belangrijk dat mensen die op zoek zijn naar een (andere) baan, werkgevers weten te vinden. Daarom heeft Boost een platform bedrijfsprofielen opgezet. Hier kunnen bedrijven zich presenteren; wie zijn zij, wat doen zij en wat hebben zij hun medewerkers te bieden? Zo weten werkgever en werknemer elkaar beter te vinden. Daarnaast zet Boost zich in om de arbeidsmarkt en het onderwijs beter op elkaar aan te laten sluiten. “We horen vaak dat mensen buiten de regio gaan studeren en dan ook vaak daar een baan vinden. Wij willen talent uit de regio juist graag in de regio houden. We hopen dan ook dat zoveel mogelijk bedrijven zich aansluiten bij ons platform. We houden het graag laagdrempelig; het kost hooguit een kwartiertje werk om je aan te melden.”

Skillpas
Bij Boost draait het niet alleen om behaalde diploma’s. Het gaat ook om vaardigheden. Daarom kun je als inwoner van de regio een zogeheten skillpas aanmaken. Deze skillpas kun je ten allen tijde inzien, aanpassen en met je ‘meenemen’. Zo vind je altijd de baan die het beste bij jou past!

Wil je jouw bedrijf aanmelden op het platform bedrijfsprofielen of wil je meer informatie? Kijk dan op mijnboost.nl