Technasium bijeenkomst
De Automotive Campus in Helmond vormt op vrijdag 2 februari de locatie voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Technasium. Driehonderd leerlingen van de zes deelnemende scholen kunnen op deze innovatieve en inspirerende locatie kennismaken met een 40-tal technische bedrijven. Een bijeenkomst die voor zowel de leerlingen als de bedrijven veel oplevert. 

Ontmoeten 
Het sleutelwoord tijdens de netwerkbijeenkomst is ‘ontmoeten’. Voor de leerlingen die het vak Onderzoek en Ontwerpen volgen is de middag een uitgelezen gelegenheid om verschillende bedrijven in één keer te ontmoeten. Ze gaan bij de verschillende bedrijven op zoek naar keuzeprojecten die ze voor deze opdrachtgevers kunnen uitvoeren. Ook leggen ze contacten met verschillende bedrijven waar ze later in hun carrière nog gebruik van kunnen maken.

Toekomst 
Voor de deelnemende bedrijven is de netwerkbijeenkomst een mogelijkheid om hun bedrijf te presenteren. Door middel van diverse opdrachten kunnen zij de leerlingen kennis laten maken met de wereld van de techniek en hopelijk hierdoor enthousiast maken voor technische vervolgopleidingen. Door leerlingen kennis te laten maken met de techniek geeft het ook de mogelijkheid om in een vroeg stadium nieuwe krachten aan te boren om de krapte op de markt op te vangen. Voor hen is de ontmoeting met een leerling er wellicht één met een toekomstige werknemer.

Deelnemen?
We proberen zoveel mogelijk bedrijven en instellingen, uit alle verschillende bètawerelden, te vinden die deel willen nemen aan deze bijzondere middag. Laat het ons weten als u erbij wilt zijn: een bericht aan één van de Technatoren of een e-mail naar info@technasiumbrabantoost.nl is genoeg. Op de volgende pagina's krijgt u een indruk van de vorige netwerkbijeenkomsten. 

Meedoen kan nog steeds, alle bedrijven en instellingen zijn nog steeds van harte welkom!