Cameratoezicht

Camerabeveiliging op bedrijventerrein Bemmer IV

De ondernemers op bedrijventerrein Bemmer IV gaan bewakingscamera’s inzetten. De doelstelling hiervan is de beveiliging en bewaking van private goederen, gebouwen, personen en terreinen. Het gaat dus niet om het bewaken van de openbare orde en veiligheid.
Het primaire doel van camerabewaking is om bij incidenten (inbraak, diefstal, overval, brandstichting) bij bedrijven of op eigen terrein van bedrijven de mogelijke dader(s) zo snel mogelijk te kunnen achterhalen. Tegelijk heeft een camerasysteem een preventieve werking.

Status aanleg camerasysteem

Oktober 2023 zijn cameramasten en electrakasten geplaatst. Andere voorbereidingen (glasvezel, aanlsuitingen, protocollen) zijn in volle gang. 
Streven is om medio 2024 alle camera's in werking te hebben.

Als bedrijf zelf al camera's?  Meld ze aan bij 'camera in beeld'
Bedrijven die zelf camera’s hebben hangen op hun eigen terrein kunnen de veiligheidswaarde van een bedrijventerrein vergroten door hun camera’s aan te melden bij het politiesysteem ‘camera in beeld’. Dit is een politiesysteem, wat alle (particuliere en overheids-) camera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd op uw terrein of in uw straat, kijkt de politie in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden.
Meer info: Camera in beeld