AED

In ons land worden elke week ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis plotseling getroffen door een hartstilstand. In circa 80% van de gevallen gaat het om 55-plussers in de thuissituatie. Een hartstilstand is levensbedreigend omdat de organen geen zuurstof meer krijgen. Alleen directe reanimatie door een partner, familielid, collega of toevallige getuige kan iemands leven redden.

‘Elke dag sterven 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie met een AED binnen 6 minuten vergroot de kans op overleving aanzienlijk.’

Stichting Parkmanagement Laarbeek heeft veiligheid op bedrijventerreinen, als een van de kernthema’s, hoog in het vaandel staan. In samenwerking met AED-Alert Laarbeek hebben we bij diverse ondernemers AED-apparaten kunnen plaatsen, welke ten alle tijden bereikbaar en dus inzetbaar zijn. Hiermee is dekking op de bedrijventerreinen voldoende. In heel Laarbeek is een nagenoegd dekkend netwerk.

Meer informatie: AED-Alert Laarbeek


Plaatsing van een AED bij Verschuren APK. Vlnr. Joep van Dijk (Stichting AED Alert Laarbeek), Bjorn Kammenga (Van der Vrande), Jos Verschuren (Verschuren APK), Frits Rutten (Parkmanagement Laarbeek/Ondernemersfonds)