Deelplatform InduSym

Online delen

In samenwerking met Stichting InduSym heeft Parkmanagement Laarbeek een deelplatform ontwikkeld en toegevoegd aan het bestaande *circulaire platform InduSym, waarop ondernemers elkaar online kunnen vinden en elkaar kunnen ondersteunen met diensten, producten, materialen etc.

Denk daarbij aan digitale ondersteuning, (uit)lenen van middelen/materialen, kennisdeling en eventueel het uitwisselen van personeel.

Het platform is niet bedoeld voor advertenties en verkoopacties. Gezien de huidige omstandigheden rondom het coronavirus is het nu juist  mogelijk om werk/klussen aan te bieden om lokale collega-ondernemers ook in deze economisch onzekere tijd te ondersteunen.

 • Ben je bijvoorbeeld werkzaam in een branche waar opdrachten wegvallen en kun je andere bedrijven tijdelijk ondersteunen, plaats je aanbod met omschrijving op het platform. Ook wanneer je juist nu behoefte hebt aan extra inzet van mensen kun je dit plaatsen.
 • Heb je veel materialen op voorraad voor klussen die stil liggen of zijn geannuleerd en wil je die aanbieden aan bedrijven die ze nodig hebben en niet geleverd krijgen? Plaats het op het platform.

De vraag en het aanbod kunnen naar wens volledig anoniem worden geplaatst. 

Het gratis platform heeft een duurzaam en blijvend karakter en maakt het mogelijk om digitaal het lokale bedrijfsleven te verbinden met elkaar en samen te werken naar een circulaire en gezonde economie.


Wat kan ik plaatsen? 

 • Door de coronacrisis hebben mijn zwager en ik tijdelijk minder werk.
  Wilt u iets laten doen aan uw pand waar u tot nu toe nog niet aan toegekomen bent?
  Wij zijn ervaren, zorgvuldig en op korte termijn beschikbaar. Op aanvraag bieden wij een offerte uit.
 • Wij hebben éénmalig een busje nodig in week 14. Heeft iemand er een beschikbaar? 
  Te leen of te huur, wij betalen graag een redelijke vergoeding hiervoor. Laadruimte moet minimaal 1.5m breed zijn.
 • Wij gebruiken deze schrobmachine maar één dag in de week. Tegen een kleine vergoeding vanwege onderhoud, 
  mag u deze bij ons lenen. Afmetingen (l x b x h) zijn 1170 x 570 x 1025 mm.
 • Door de coronacrisis kunnen onze seizoensarbeiders uit Polen niet hierheen komen. 
  Wij hebben de komende drie maanden deze mensen hard nodig. Ligt uw bedrijf stil, dan kan ik uw medewerkers nu goed gebruiken. Momenteel hebben wij mensen nodig om onze aardbeien voor te bereiden voor de pluk. 
  Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM. De kas is groot genoeg om 10 meter tussenruimte te houden.

Jij doet toch mee!

Wil jij je als ondernemer in deze roerige tijden een steentje extra bijdragen aan het lokale bedrijfsleven, of kun je juist zelf wat extra hulp gebruiken? Meld je dan aan op het gratis online deelplatform InduSym en geef aan wat je kunt bieden of waaraan je behoefte hebt. Vraag en aanbod kan naar wens volledig anoniem.

*circulaire platform InduSym

Online platform InduSym helpt bedrijven bij de transitie naar een circulaire economie. Speerpunt is het realiseren van industriële symbiose.
In de praktijk: de reststroom van één bedrijf wordt de grondstof van een ander bedrijf.
Met voldoende uitwisselingen ontstaan er ketens waar de waarde van een materiaal optimaal wordt benut. Samenwerkende bedrijven kunnen goedkoper aan materialen komen zonder nieuwe grondstoffen te verbruiken, of reststromen een nuttige bestemming geven terwijl ze besparen op afvalverwerking. 


 

Handleiding InduSym Deelplatform                                     

 

Hoe werkt het deelplatform?

Naast het plaatsen van grondstoffen en reststromen, is het op InduSym ook mogelijk andere items uit te wisselen. Het kan hier gaan om tastbare zaken, maar ook om diensten of zelfs personeel. Heeft u parkeerruimte over waar anderen (tijdelijk) gebruik van mogen maken? Heeft u een vorkheftruc die u niet vaak gebruikt en af en toe wilt verhuren? Of zoekt u een busje tegen een redelijke vergoeding? Dit kan allemaal op het deelplatform.

Ook mogen klussen gevraagd of aangeboden worden met een sociaal karakter. Zijn het moeilijke tijden door de coronacrisis en zoekt u klussen? Biedt u vrijwilligerswerk aan? Of heeft u personeel waar tijdelijk geen werk voor is? Zet het op het platform en vind met anderen een oplossing. Wie weet kan uw personeel tijdelijk bij een buurtgenoot in dienst.

U kunt ook denken aan samenwerkingen door gezamenlijk gebruik van een ruimte, het samen inkopen van een cursus of het laten uitvoeren van een kwaliteitscontrole bij u en uw buurman door één controleur op dezelfde dag. Dit bespaart tijd, kilometers en kosten!

Zet op het platform waar u behoefte aan heeft of wat u aan wilt bieden, en wij bieden waar mogelijk ondersteuning.

Het plaatsen van vraag en aanbod

 1. Log in op indusym.nl.
 2. Klik bovenaan uw scherm op Mijn gegevens.
 3. Bovenin uw dashboard staat een knop Deelplatform, hiermee gaat u naar uw vraag en aanbod.
 4. Met de tabs Aangeboden en Gevraagd kunt u wisselen tussen aanbieden en vragen op het platform.
 5. Vul onder deze tabs een lijst in met een titel of korte omschrijving van wat u wilt aanbieden of vragen.


 6. Per item kunt u op de knop Details klikken om meer gegevens toe te voegen over het item.
 7. U kunt door op de groene plus te klikken een afbeelding toevoegen (max. 5).
 8. In het detailveld kunt u gegevens invoeren die u relevant acht. Het kan hier gaan om afmetingen, tijdsduur, prijs, voorwaarden etc. Hoe meer u invult, hoe relevanter uw matches.
 9. Voeg daaronder een aantal trefwoorden toe, gescheiden door een ;.
 10. Bij financiële voorwaarden kunt u kiezen wat voor type overeenkomst u wilt sluiten. Biedt u gratis iets aan? Is het te huur? Of zoekt u iets waar u bereid bent voor te betalen?
 11. Sluit het venster met de Akkoord-knop.

 

Het zoeken naar vraag en aanbod

 1. Bovenaan uw scherm kunt u Snel zoeken. Als u hier iets invult, verschijnen er resultaten onderaan de balk waar u op kunt klikken.


 2. U kunt ook iets invoeren en op Enter drukken, dan komt u op een uitgebreidere zoekpagina. 
  1. Het is hier mogelijk te filteren op grondstoffen, reststromen of aanbod en vraag van andere items. Ook kunt u filteren op het betalingstype (gratis, prijs in overleg e.d.). 3. Klik op een item om meer details te zien. Als u in contact wilt komen met de plaatser van het item, klikt u op Contactverzoek versturen. Hiermee kunt u een bericht sturen en de uitwisseling in gang zetten.